Upprop

 

 

Insamlingsstiftelsen Ölbanken – Upprop

Alla ”Ölbankare”, och blivande sponsorer till ”Insamlingsstiftelsen Ölbanken”

och alla som vill stödja stiftelsens biståndsverksamhet.

 

Pengar som kommer in utifrån detta upprop skall tillföras en nybildad insamlingsstiftelse med

namnet ”Insamlingsstiftelsen Ölbanken”.

 

Insamlingsstiftelsens ändamål är att, genom att anordna olika event, bidra med bistånd till organisationer som stöttar utsatta kvinnor och deras barn samt att administrera mikrolån till kvinnor. Stiftelsen vill kunna bistå utsatta kvinnor och deras barn på lång sikt.

 

Idag har Insamlingsstiftelsen två verksamheter i fokus, dels den nystartade organisationen Home for Hope i Cuzco, Peru - ett hem för unga tjejer som blivit gravida då de blivit våldtagna dels mikrolån, som är mycket små lån, under tusen dollar med en kort återbetalningstid, via den amerikanska organisationen KIVA..

 

Läs mer på www.olbanken.se eller www.facebook.com/olbanken.

 

Bidrag till Insamlingsstiftelsen Ölbanken kan initialt lämnas via Swish på telefon: 0709-3238843 som går till stiftelsen grundare, Kerstin Kristensen.

 

Stiftelsen kommer snarast möjligt, efter att alla registreringshandlingar är klara, ansöka om ett bankgiro, Swish-nummer och ev. ett 90 konto, dvs. ett kontrollkonto hos Svensk Insamlingskontroll.

 

För stiftelsen

 

 

Kerstin Kristensen

Ordförande

 

Kontakt: kerstin(snabela)olbanken.se

 

Publicerat 2017-05-16

 

Som pdf här

 

 

ÖLBANKEN

 

Vi är ett gäng som ska tillsammans driver en ”bank”. Syftet är enkelt – att regelbundet träffas och ta en öl och för varje drucken öl även ”sätta in en öl på banken”. Medan vi dricker öl och umgås passar vi ibland på att lyssna på något trevligt föredrag. Läs mer under Om oss...

Copyright @ All Rights Reserved